loading
views

ZZP’ers thuiszorg kunnen zonder VAR

27 mei 2008

Vanaf 1 juni kunnen ZZP’ers in de thuiszorg zonder een VAR verklaring gaan werken als zelfstandige.

Voorwaarde daarbij zal zijn dat de zelfstandigen niet via een bemiddelingsbureau werken, maar zelfstandig verantwoordelijk zijn voor zowel de geleverde prestatie als de financiële afwikkeling. Dit heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager gemeld in een vergadering met Tweede Kamerleden.

Afwijzing VAR-WUO
ZZP’ers In de thuiszorg hebben grote problemen door de negatieve afgifte van de VAR verklaringen door de Belastingdienst. Sinds september 2007 is de afgifte van VAR verklaringen voor ZZP’ers in de thuiszorg problematisch geworden. Mensen die al jarenlang een VAR WUO verklaring kregen werden nu geconfronteerd met een afwijzing. Omdat de Belastingdienst dit probleem niet kon oplossen werd keer op keer een beslissing door de overheid uitgesteld.

Convenant biedt duidelijkheid
Begin juni zal de gehele sector in de Thuiszorg onder een convenant vallen die duidelijkheid moet scheppen over wie nu wel of niet zelfstandig ondernemer is. Dit convenant is ontstaan naar aanleiding van de problemen in de thuiszorg. Bij veel controles bleken vrijwel alle AWBZ bemiddelingsbureaus niet aan de eisen van de overheid te voldoen. In zeer veel gevallen ging het volgens de staatsecretaris om schijnzelfstandigheid en was er sprake van een loondienstverband. Details van het convenant zijn nog niet bekend.

Arbeidsmarkt – ZZP’ers
> meer nieuws

Bron: ZZP Nederland, 17 april 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek