loading
views

Reed Recruitment richt zich op nichemarkten

20 mei 2008

Met het toevoegen van drie nieuwe websites heeft Reed Business Recruitment het grootste nichevacaturenetwerk.

Reed meldt in een persbericht van 14 mei dat zij de websites Gemeente.nu, vacatures.Zorgwelzijn.nl en vacatures.MarqIT.nl aan hun bestand heeft toegevoegd. Dit levert dekking op in de sectoren Overheid, IT, Zorg, HRM en Finance.

Trend richting nichesites
Het gebruik van nichesites in plaats van de grote algemene vacaturesites neemt, zowel bij kandidaten als bij recruiters, toe. Waar het op een vacaturesite met 60.000 andere vacatures lastig is om de juiste vacature te vinden, is binnen een nichesite de relevantie en daarmee de trefkans voor recruiter en kandidaat veel hoger. Bijkomend voordeel voor recruiters is dat ze minder tijd kwijt zijn om de juiste kandidaten uit de reacties te filteren, omdat het aantal niet-relevante kandidaten veel kleiner is.

Bezoekersaantal Monster VS loopt terug
In de Verenigde Staten zag de algemene vacaturesite Monster het aantal bezoekers met 20% teruglopen, terwijl gespecialiseerde vacaturesites hun bezoek juist met tientallen procenten zagen toenemen, zo bleek recentelijk uit een publicatie van CareerJournal van The Wall Street Journal.

Vaksites
Reed Business Recruitment heeft inmiddels een netwerk opgebouwd bestaande uit meer dan 15 vaksites, waaronder P&O Actueel.nl, Nursing.nl, ElsevierFiscaal.nl en OverheidsManagement.nl. Gemiddeld klikt meer dan 20% van de bezoekers van vaksites door naar de vacaturepagina’s. Feedback van klanten geeft aan dat de relevantie van de sollicitanten erg hoog is. Reed gelooft in de “toegevoegde waarde van het bereik van de vaksites”, aldus Marieke Visser, manager Vertical Recruitment van Reed Business. Reed is van plan in de loop van het jaar nog meer nichesites aan haar netwerk toe te voegen.

Flexbranche – nieuws
> meer nieuws

Bron: Reed Business Recruitment, 14 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek