loading
views

Nieuwe vacaturesite: werkinkinderopvang.nl

20 mei 2008

Alle kinderopvangorganisaties kunnen op een nieuwe, landelijke vacaturesite, gratis vacatures, stages, nieuws en actualiteiten plaatsen.

De website maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne ‘Werken in de Kinderopvang, omdat jij kinderen het beste gunt’. Deze campagne is een initiatief van sociale partners, werkgevers- en werknemersorganisaties. De campagne sluit goed aan bij het onlangs bereikte CAO-akkoord dat ook loopbaanmogelijkheden biedt voor mensen met andere achtergronden dan de gebruikelijke sociaal-pedagogische.

Campagne
In de campagne ‘Werken in de Kinderopvang, omdat jij kinderen het beste gunt’, wordt informatie over diverse aspecten van het werken in de Kinderopvang gekoppeld aan personeelsadvertenties, wervingsposters en een wervingskrant. De werkgevers kunnen deze materialen inzetten in hun wervingsbeleid, of eventueel zelf materialen op maat samenstellen voor specifieke wervingsactiviteiten.

Doelgroep
De nieuwe website is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het werken (of stage lopen) in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of als gastouder. In Nederland bestaan zo’n 1.500 kinderopvangorganisaties, waarin totaal 60.000 werknemers werkzaam zijn.

Verschillende achtergronden
Door de sterke toename in vraag naar kinderopvang is de afgelopen jaren een groeiend tekort aan arbeidskrachten ontstaan. De kinderopvang hoopt de komende tijd meer professionals met verschillende achtergronden aan te trekken. Dit sluit aan bij het onlangs bereikte akkoord voor de CAO, dat nieuwe mogelijkheden creëert voor mensen met een andere achtergrond om werkzaam te kunnen worden in de kinderopvang. Mensen die graag met kinderen werken en ervaring hebben met sport, dramatische en kunstzinnige werkvormen zijn meer dan welkom. De buitenschoolse opvang wil met de campagne ook graag meer mannen bereiken.

Flexbranche – nieuws
> meer nieuws

Bron: FCB, 14 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek