loading
views

Vakbond geeft loopbaanadvies

19 mei 2008

CNV Bedrijvenbond gaat zijn leden loopbaanbegeleiding bieden. Het doel is voor een vangnet te zorgen, mocht het in hun huidige baan mislopen. Het gaat om een nieuw systeem van sociale zekerheid.

Voorzitter Jaap Jongejan presenteerde het plan zaterdag op het congres van de bond in Harderwijk. CNV wil de leden ‘een onderhoudscontract voor hun loopbaan aanbieden’, meldt de voorzitter. Mensen werken niet meer 40 jaar bij dezelfde baas, maar hebben toch behoefte aan werkzekerheid.

Werk en scholing
De leden van de bond kunnen met een loopbaanadviseur praten over werk en scholing. Dat gesprek is preventief en vindt regelmatig plaats. De leden kunnen kunnen zo ”up to date” blijven, voor het geval zij overstappen naar een andere baan.

Proeven in drie sectoren
Er komen proeven in de horeca, de metaaltechniek en het beroepsgoederenvervoer. Alle leden kunnen een eigen profiel maken van hun mogelijkheden en hun wensen op werkgebied. De werkgever moet financieel blijven bijdragen aan het opleiden van werknemers, aldus Jongejan.

Eigen vacaturebank CNV en Randstad
De Bedrijvenbond zoekt aansluiting bij vacaturebanken en gaat ook een eigen vacaturebank opzetten. Leden kunnen daar de vacatures in hun bedrijf melden. Ook werkt de bond aan een digitale bedrijvenbank met de profielen van de bedrijven en de mening van de leden over hun bedrijf. Voor het project werkt de Bedrijvenbond samen met Randstad HR-Solutions en de jobcoach Gerristen Groep.

Nieuw systeem
Jongejan denkt dat er een nieuw systeem van sociale zekerheid kan worden ontwikkeld, waarbij werkzekerheid voor iedereen binnen handbereik is. Mensen die wel productief willen en kunnen zijn, zitten met 70 procent van hun salaris thuis. Het moet mogelijk zijn deze mensen nuttig en zinvol te laten participeren binnen bedrijven of groepen van bedrijven, aldus de voorzitter van CNV Bedrijvenbond.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: CNV Bedrijvenbond, 19 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek