loading
views

Minder vrije dagen oudere werknemer

19 mei 2008

Donner wil extra vrije dagen voor oudere werknemers terugdringen door overleg met de sociale partners.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken is kritisch over de ,,ontzie-dagen”, op de werkvloer en door Ineke van Gent (GL) ,,ouwelullendagen” genoemd, maar hij wil ze niet verbieden. De CDA-bewindsman zei dit woensdag tijdens overleg in de Tweede Kamer. VVD en D66 drongen aan op ingrijpen van Donner door cao-afspraken op dit punt langer algemeen verbindend te verklaren.

Ontzie-dagen
De extra vrije tijd van de zogenaamde “ontzie-dagen” maakt oudere werknemers duur op de arbeidsmarkt en beperkt hun kansen om na ontslag opnieuw aan betaald werk te komen, aldus Donner.

Overleg krijgt meerderheid
Een meerderheid van de Kamer steunde de minister om door overleg met de sociale partners de extra vrije dagen terug te dringen en niet door dwang. De minister kreeg van links en rechts het verwijt dat hij concrete maatregelen voor zich uitschuift. Donner kaatste die bal terug door te zeggen dat er vanuit de Tweede Kamer bij hem is aangedrongen om niet de commissie-Bakker voor de voeten te lopen, die in juni met voorstellen komt. Bovendien zei Donner dat geen enkele van de maatregelen die door Kamerleden werd genoemd, kan rekenen op een meerderheid.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: Tweedekamer.nl, 19 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek