loading
views

Heftige strijd om de arbeidskracht

19 mei 2008

Meer dan de helft van de bedrijven en instellingen in Nederland zegt grote problemen te hebben bij het vinden van geschikt personeel. De zorgen zijn het grootst in de industrie en zorg.

De concurrentie om de goede arbeidskrachten zal nog in hevigheid toenemen. Meer dan 8 van de 10 van de onderzochte organisaties verwacht de komende jaren moeite te hebben om de juiste medewerkers te vinden. Dat blijkt uit de jaarlijkse Arbeidsmarktverkenning van Randstad uitgevoerd onder 580 HR-functionarissen.

Vergrijzing verergert personeeltekort
De problemen worden volgens het onderzoek verergerd door de grote uitstroom van oudere medewerkers, vooral in de industriesector en bij de overheid. De vergrijzingsproblemen lijken het grootst in de zorg, waar werkgevers nu al meer moeite hebben met het vinden van personeel. Zakelijke en financiële dienstverleners hebben hier relatief weinig last van.

Betere economie? meer personeel nodig
De verbeterde economische situatie is terug te zien in de groei van het personeelsbestand bij 36% van de bedrijven. Organisaties vinden het echter steeds moeilijker om de vacatures te vervullen. In één jaar tijd is het percentage organisatie met wervingsproblemen gegroeid van 41% (2006) naar 54% (2007).

Tekort aan opleiding, werkervaring én motivatie
Zelfs bij voldoende respons op wervingsactiviteiten, valt een groot deel van de sollicitanten af doordat de opleiding en de werkervaring te kort schieten. Veel ondervraagden wijzen bovendien op een verminderde motivatie bij meer dan de helft van de werknemers.

Meer kanalen
Organisaties hebben gebruik gemaakt van meer kanalen dan voorheen, waaronder landelijke en regionale kranten en vacaturesites. Uitzendbureaus (samen met de eigen internetsites) zijn nog steeds het meest ingezet en komen qua effectiviteit ook op de eerste plaats. Het rendement van het persoonlijke netwerk is echter het hoogst. Het aantal beschikbare geschikte kandidaten neemt daarmee echter niet toe.

Opleiden, competentiemanagent en flexwerkers
De personeelsfunctionarissen hebben zich ook uitgelaten over structurele oplossingen voor de langere termijn. De meesten zien voorhal heil in het in zichzelf investeren van de werkzoekende. Daarnaast ligt de oplossing volgens hen in onder meer interne opleiding, competentiemanagement, interne normen en waarden, flexibelere toepassing CAO en inzet van flexwerkers.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: Randstad, 14 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek