loading
views

Vacatureaanbod april blijft op recordniveau

16 mei 2008

Het Nederlandse vacatureaanbod blijft in april op recordniveau. Dat blijkt dinsdag uit nieuwe cijfers van de Monster Employment Index, de barometer van de online arbeidsmarkt.

De index kwam net als in maart uit op 210 punten, 19 punten meer vergeleken met april 2007. In de aanloop naar de zomer nam vooral de vraag naar medewerkers in de horeca explosief toe, aldus Monster.

Online vraag naar personeel
De online vraag naar werknemers is in april in een groot aantal sectoren afgenomen. Van de sectoren waarin de index wel toenam was horeca & toerisme met 31 punten veruit de grootste stijger. Ook in de transport & logistiek, landbouw & visserij, IT en productie steeg de vraag naar personeel.

Grootste daler
Marketing, PR & media was met een min van 15 de grootste daler, de index staat voor deze sector drie punten lager dan in april 2007. Ook in HR, onderwijs & training en management en consultancy daalde de Index flink, respectievelijk 9, 7 en 7 punten.

Regionale verdeling
Wat betreft de regionale verdeling was er overal sprake van meer vraag naar personeel. In Groningen steeg de index met 15 punten het sterkst. Ook in Overijssel (+14) en Flevoland (+14) waren werkgevers op zoek naar veel nieuwe medewerkers. De index vertoonde de zwakste stijging in Noord-Holland, met 6 punten.

Europa
In Europa daalde de vraag naar personeel met 5 punten naar 165. Dit kwam vooral door dalingen in bepalende markten als Groot-Brittannie en Duitsland met respectievelijk 8 en 7 punten. Ook in Belgie (-5) en Zweden (-4) daalde de index aanzienlijk. Frankrijk kende wel een stijging, met 1 punt, en Italie bleef net als Nederland gelijk in april.

Arbeidsmarkt – vacatures
> meer nieuws

Bron: Monster World Wide, 8 april 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek