loading
views

90.000 leer-werktrajecten voor 2011

16 mei 2008

Een diploma halen op basis van werkervaring wordt gemakkelijker met het ervaringscertificaat.

Woensdag 14 mei hebben staatssecretaris Van Bijsterveldt (OCW) en staatssecretaris Aboutaleb (SZW) officieel het startstein gegeven voor de publiekscampagne`Weet waar je staat, vraag je ervaringscertificaat’.

90000 trajecten vóór 2011
Het ervaringscertificaat (evc) gaat ervaring, competenties, kennis en vaardigheden in kaart brengen en waarderen. Werknemers hebben daarmee eenvoudiger toegang tot een vervolgopleiding. De doelstelling is om negentigduizend leer-werktrajecten en EVC-trajecten te realiseren vóór 2011.

Het traject
Voor een ervaringscertificaat doorlopen de deelnemers een traject dat begeleid wordt door CWI/UWV of de werkgever en een erkende evc-aanbieder. Dit kan een regionaal opleidingscentrum zijn. In het dossier wordt de werkervaring van een deelnemer vastgelegd en gewaardeerd. Hiermee kan de deelnemer in aanmerking komen voor bijvoorbeeld vrijstelling(en) van een vervolgopleiding.

Nuttig voor bedrijfsleven
Met ervaringscertificaten stijgt het opleidingsniveau van een organisatie en blijven medewerkers langer in dienst. Ook zetten werkzoekenden eerder de stap om een vervolgopleiding te starten. VNO-NCW, CWI/UWV en FNV onderschrijven het nut van het ervaringscertificaat voor het bedrijfsleven en de werknemers.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: SZW, 14 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek