loading
views

Belastingdienst controleert horeca

14 mei 2008

Tijdens het jaarlijkse jazzfestival Jazz in Duketown in Den Bosch heeft de Belastingdienst een vijftigtal horecaondernemers bezocht.

De actie past binnen het kader van horizontaal toezicht door de Belastingdienst. Het streven is snel zekerheid te kunnen bieden waardoor minder intensieve controles achteraf nodig zijn.

Fiscale verplichtingen
De Belastingdienst controleerde de ondernemers op hun administratieve en fiscale verplichtingen met betrekking tot de omzet- en loonafdracht. Hierbij werd onder andere gekeken naar de toepassing van de identificatieplicht, de eerstedagsmelding en de artiestenregeling.

Horizontaal toezicht
Horizontaal toezicht is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Een open relatie met de Belastingdienst moet er voor zorgen dat fiscale kwesties snel helder worden. Door de huidige controles is er minder noodzaak voor intensieve controles achteraf.

Vervolgonderzoeken
Voorafgaand aan de actie zijn er gesprekken geweest met de Stichting Duketown over de mogelijkheden van horizontaal toezicht in de branche. De horecaondernemers werd verzocht om een vragenformulier in te vullen. Aan de hand van deze informatie en de resultaten van de actie zal er worden bepaald of er vervolgonderzoeken worden ingesteld.

Bron: minfin, 13 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek