loading
views

Stakingsmelding: Menzies Aviation8 mei 2008

Vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten roepen het personeel van Menzies Aviation op om vanaf vrijdag 9 mei 00.00 uur het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen.

De bonden gaan over tot deze oproep, omdat Menzies niet is ingegaan op hun ultimatum dat op 29 april jl. om 12.00 uur is verstreken.

Eindbod niet aanvaard
Acties op vrijdag 2 mei verliepen succesvol, maar Menzies is in de praktijk van het arbeidsvoorwaardenoverleg niet dichter bij de eisen van de bonden gekomen. Het eindbod van de werkgever is daarom niet aanvaard.

Tegenvallers branche
Menzies wijst op tegenvallers in de branche. De vakbonden zijn niet ontvankelijk voor dit argument omdat ze ondanks deze situatie met concurrenten van Menzies Aviation wel goede cao’s hebben kunnen afsluiten.

Bron: De Unie, 7 mei 2008


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.
Volledige wettekst > Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi)

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek