loading
views

Meer werknemers met vaste arbeidsrelatie

8 mei 2008

Na een gestage daling van enkele jaren is sinds het begin van 2006 het aantal werknemers met een vaste baan weer gestegen.

De gegevens van CBS tonen een stijgende lijn van het aantal werknemers met een vaste arbeidsrelatie in 2007. Dit was 2% meer werknemers met een vaste baan dan een jaar eerder. Tegelijkertijd is een stijging in het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie waargenomen.

De cijfers
In het vierde kwartaal van 2007 hadden ongeveer 5,8 miljoen personen een vaste baan, tegenover bijna 570 duizend werknemers met een flexibele arbeidsrelatie en ruim 960 duizend zelfstandigen. De werkzame beroepsbevolking bestond in 2007 uit 7,3 miljoen personen.

Stijging alleen bij vrouwen
Voor werknemers met een flexibele arbeidsrelatie en zelfstandigen begon de stijgende trend al in 2003. In 2007 zet deze stijgende lijn nog altijd door. De stijging van het aantal vaste arbeidsrelaties is volledig toe te schrijven aan vrouwen, vooral van middelbare leeftijd. Het aantal mannen met een vaste arbeidsrelatie bleef in 2007 vrijwel gelijk.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: CBS, 7 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek