loading
views

Module Facturatie

Eenvoudig, snel en foutloos factureren
FlexService biedt moderne software voor facturering van flexwerk

Alle functies voor facturering zijn aanwezig. Het programma assisteert u waar nodig bij het maken van een juiste factuur. Door de modulaire opzet kan het programma meegroeien met u en uw onderneming.

Supersnel, gemakkelijk en foutloos uren factureren
• Volledig aan te passen aan úw wensen en úw huisstijl
• Klantspecifieke facturen mogelijk in allerlei variaties
• Zogenoemde “handmatige” facturen mogelijk (bijvoorbeeld voor W&S fees)
• De gehele facturering geautomatiseerd!
In FlexService kunt u zelf bepalen welke klanten u digitale of papieren facturen stuurt.


Recente innovaties

Eenzijdige correctie
FlexService biedt nu de mogelijkheid declaraties eenzijdig te corrigeren. Hiermee is te voorkomen dat een klant te maken krijgt met een correctie die uitsluitend op het loon betrekking heeft, zoals een onjuiste reserveringsuitbetaling. Of dat de kandidaat geconfronteerd wordt met looncorrecties, terwijl er een fout zit in het klanttarief. Deze faciliteit is uniek in de flexmarkt, omdat de meeste systemen alleen correcties toelaten op de loonstrook en de factuur.

             Korting
Veel gebruikers van FlexService geven hun klanten korting. Het berekenen van die kortingen kan op verschillende manieren worden gedaan, die allemaal tijd kosten en foutgevoelig zijn. FlexService doet daarom het rekenwerk. Vier typen korting kunnen automatisch worden berekend. Er zijn vier mogelijkheden: korting op factuur, korting op omzet, getrapte korting en staffelkorting. » lees meer

Termijnfacturatie
Voor uitzenders en detacheerders die werken met FlexService, is de facturatie een onderdeel van de urenverwerking: urendeclaraties worden verwerkt tot loonslips, facturen, betaalopdrachten en journaalregels. Werving & selectiebureaus maken tot nu toe handmatig facturen aan. De nieuwe faciliteit “Periode facturatie” maakt het mogelijk de facturatie van handmatige facturen te automatiseren op basis van een tijdschema.
» lees meerFactuurservices van TNT Post
Uitbesteden van het print- en verzendproces

Zelf facturen versturen is een klus die veel tijd én geld kost. TNT Post kan het hele proces van factuur genereren tot bezorgen op het juiste afleveradres verzorgen. Dat is eenvoudig, snel en bespaart veel tijd en geld. Met één druk op de knop kunt u uw facturen via de factuurservice van TNT Post per post verzenden. TNT Post print uw facturen, doet ze in een envelop en bezorgt ze de volgende dag per post. In uw eigen huisstijl.
» lees meer


E-facturatie
Wat zijn de kosten van papieren facturen? Met FlexService wordt de factuur keurig opgemaakt en geprint. Daarna wordt hij handmatig in een envelop gestopt en in de postkamer gefrankeerd. Vervolgens wordt de factuur per post verzonden en ontvangt uw klant de papieren factuur waarschijnlijk een dag later. De kosten voor uw organisatie? Gemiddeld € 1,65 per factuur. De kosten voor uw klant als ontvanger van de factuur zijn het viervoudige daarvan. Door over te stappen op e-facturatie kunt u uw klanten en uzelf veel kosten besparen.

FlexService biedt ook de mogelijkheid om elektronisch te factureren. Debiteuren krijgen een eigen online postbus waarin al hun facturen, zodra ze zijn aangemaakt, geplaatst worden. Deze beveiligde postbus is tevens een soort archief waardoor facturen altijd beschikbaar blijven. Hierdoor hebben debiteuren dus te alle tijde inzicht in hun facturen.

Het grote voordeel van e-facturatie is dat er geen papieren facturen meer hoeven te worden verstuurd. De kosten van het facturatieproces kunnen daarom fors teruggebracht worden. Een ander voordeel is dat de facturen eerder op de plaats van bestemming zijn waardoor betalingen eerder kunnen worden uitgevoerd.

De digitale facturen die u verstuurt met FlexService bieden uw klanten veel gemak en overzicht. Uw klant ontvangt een e-mail met een link naar de factuur in zijn online postbus op uw eigen website. Uw klant kan uw facturen eenvoudig online bekijken, analyseren en archiveren.

Uw voordelen: bespaar 40-70% (geen briefpapier, toner, envelop en postzegels; niet meer zelf printen, vouwen, frankeren en versturen)
• Bied extra service aan uw klanten
• Trek meer verkeer naar uw website

Achtergrond: SETU


Nieuws
07-04-2009 In 2010 een miljoen elektronische facturen
13-02-2009 Elektronisch factureren mag voortaan
31-03-2008 E-facturatie heeft weinig kans van slagen
28-03-2008 E-factureren bespaart € 600 miljoen
08-01-2008 Nieuwe standaard voor digitale facturatie
31-10-2008 Meer factuurcorrectie-opties
02-06-2007 ABU richt SETU op
01-06-2007 Manpower en Xerox werken met HR-XML


Rapporten
FlexService bevat een groot aantal rapporten die inzicht geven in de facturatie-stroom, zoals:

1200 Factuur details Alle gegevens van een factuur (vordering) inclusief aanmaningen en betalingen.

1201 Factuur overzicht Eenvoudige lijst met facturen per werkmaatschappij zonder verdere groeperingen. Sortering op factuurnummer.

1201 Factuur overzicht per eigenaar Facturen per werkmaatschappij (bureau) en eigenaar (van de factuur).

1201 Factuur overzicht per klantrelatie Overzicht van facturen per werkmaatschappij (bureau), klantrelatie (debiteur) en factuurstatus.

1205 Factuur handmatige facturen Lijst van facturen van type ‘handmatig’.

1209 Factuur uitsplitsing uren Uitsplitsing van de uren gefactureerd per week, kandidaat, afdeling of kostenplaats. Per factuur om te worden meegezonden met de factuur als de klantrelatie hier om vraagt.

1210 Overzicht te factureren bedragen Overzicht te factureren per bureau per klant.

1304 Declaratie omzet per klantrelatie kostenplaats Detailrapport met omzet, kostprijs, marge per declaratie, met subtotalen per klantrelatie en kostenplaats.

1304a Declaraties per kostenplaats (t.b.v. klant) Toont declaraties met normale en overige uren en kosten per kostenplaats. Extern rapport ten behoeve van klantrelaties. Wordt bijv. gebruikt als bijlage bij factuur.

1304b Declaraties per klantrelatie (t.b.v. klant) Toont declaraties met normale en overige uren en kosten per klantrelatie. Extern rapport ten behoeve van klantrelaties. Wordt bijv. gebruikt als bijlage bij factuur

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek