loading
views

Duidelijkheid vereisten e-contract

6 mei 2008

De eisen waar verstrekkers van verzekeringen aan moeten voldoen zijn inmiddels duidelijk. Het wetsvoorstel ligt bij de Tweede Kamer.

Nederland is het eerste land in Europa waar straks polissen op elektronische wijze kunnen worden afgesloten. Zo stelt DigiNotar.

Elektronisch afsluiten van polissen
Wellicht komen er nog wat kleine aanpassingen, maar verzekeraars kunnen van start. Naast het afsluiten van polissen, wordt het ook mogelijk mededelingen zoals poliswijzigingen elektronisch te verzenden.

OPTA registratie
Voor de elektronische polis is het gebruik van een gekwalificeerde elektronische handtekening een vereiste. De certificaten waarmee dergelijke handtekeningen gezet worden, moeten door een organisatie geleverd worden die bij de OPTA geregistreerd is.

DigiNotar
DigiNotar, een OPTA gekwalificeerd bedrijf, komt met hoofdzakelijk drie oplossingen:
– De NotarSign Server, een serveroplossing voor het automatisch tekenen van PDF documenten. Polissen worden voorzien van een wettelijk erkende handtekening en kunnen direct via e-mail worden verstuurd.
– Met de DigiNotar Signing Service kunnen klanten of intermediairs via PASS of EazyID met een laagdrempelig authenticatiemiddel (bijvoorbeeld SMS) zelf hun polissen online ondertekenen en wijzigen.
– Met de DigiNotar Digitale Kluis kunnen polissen en/of mededelingen onafhankelijk en vertrouwelijk worden opgeslagen. Er is elektronisch bewijs om bijvoorbeeld de authenticiteit en integriteit van de polis op een later tijdstip aan te tonen.

Flexservice – nieuws
Meer nieuws >

Bron: Bijlage DigiNotar, Diginotar, 17 april 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek