loading
views

Online carrièrebeurs in opmars

5 mei 2008

Totaljobs.nl lanceert voor het derde achtereenvolgende jaar in mei de carrièrebeurs Clickbeurs. De online beurs verwacht ook dit maal meer dan 100.000 bezoekers.

Totaljobs.nl organiseert de online beurs dit jaar in samenwerking met Schouten & Nelissen Groep. Een andere belangrijke partner is Hyves. Op 8 maart 2007 won Totaljobs.nl met de online carrièrebeurs Clickbeurs.nl, de Innovative Online Marketing Award in Londen.

Online of traditioneel
Uit onderzoek van Totaljobs.nl blijkt dat 37% van de werkzoekenden de voorkeur geeft aan een online carrièrebeurs boven een traditionele carrièrebeurs. Bijna tweederde bezoekt dus liever een traditionele carrièrebeurs. Volgens Olivier van Duijn, directeur van totaljobs.nl, komt dit doordat het ‘een vrij nieuw concept’ is. Van Duijn verwacht dat ‘online beurzen de traditionele beurzen in de nabije toekomst voorbij zullen streven’.

24 uur online direct solliciteren
De drie voornaamste redenen om voor een online carrièrebeurs te kiezen zijn: de mogelijkheid om vacatures te bekijken en direct te solliciteren (74%), vanachter de pc in eigen tempo te kunnen zoeken (56%) en het feit dat de beurs 24 uur per dag bereikbaar is (53%). Het persoonlijke contact met werkgevers (93%) wordt als belangrijkste reden genoemd om voor de traditionele beurs te kiezen. De cijfers komen naar voren uit het onderzoek van Totaljobs.

Chatten met je werkgever
De beurs is dit jaar nog innovatiever en maakt ook gebruik van adviesmogelijkheden via avatars en een chatfunctie. De innovatie is gericht op het idee dat steeds meer organisaties zich bezig houden met employer branding. Studenten en starters kunnen nu direct online in contact komen met potentiële werkgevers.

Hyves
Hyves, de populairste social networking site van Nederland, met meer dan 3,9 miljoen leden in met name de leeftijd 18 – 30 jaar, sluit als doelgroep goed aan bij die van Clickbeurs.nl. Een werkzoekende kan vanauit de Hyves-omgeving de clickbeurs bezoeken en bovendien het clickbeursprofiel aanvullen met bepaalde reeds ingevulde gegevens uit Hyves, zoals interesses, opleiding en bedrijven.

De Clickbeurs »

HRM – nieuws
Meer nieuws >

Bron: hotfrog.nl, 5 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek