loading
views

Na de lunch zoekt werknemer andere baan

1 mei 2008

Uit bezoekcijfers van grote vacaturesites blijkt dat vlak na de lunch een piek in de bezoekcijfers van vacaturesites te zien is.

Het onderzoek is weliswaar niet wetenschappelijk onderbouwd, maar geeft toch een aardig beeld van de tijden waarop naar vacatures wordt gezocht. ElkeBaan.nl heeft daar de bezoekersgegevens van ruim 24.000 banenzoekers voor tegen het licht gehouden. ElkeBaan.nl is niet meer dan een zoekmachine die acht grote vacaturesites doorzoekt. De site is eigendom van The Knowledge Company in Utrecht. Het bedrijf krijgt een vergoeding van de vacaturebanken als daar bijvoorbeeld een CV wordt toegevoegd via ElkeBaan.nl.

Piek na de lunch
Uit de gegevens blijkt dat van 13:00 tot 14:00 uur, het uurtje na de lunch, een piek in de bezoekcijfers van vacaturesites te zien is. De ochtend is ook populair, terwijl er tijdens de lunch een duidelijke dip in het bezoekersaantal zit.

Driekwart zoektijd tijdens werk
Driekwart van het bezoek aan banensites vindt plaats onder werktijd, meldt website ElkeBaan.nl. Actieve banenzoekers gebruiken per dag gemiddeld een kwartier om actuele vacatures te bekijken. Op dinsdag en woensdag ontvangen vacaturesites het meeste bezoek, gevolgd door maandag, donderdag en vrijdag. Banenzoekers besteden dus gemiddeld 10 minuten van hun werktijd per dag aan het bekijken van vacatures.

Kleine zondagpiek
Hoewel in het weekend slechts beperkt gezocht wordt naar banen, is er wel een kleine piek vast te stellen op zondagavond.

Bron: ElkeBaan.nl, 1 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek