loading
views

Facturatie W&S: minder tijd en rompslomp

12 december 2007

Het einde van handmatige werving- & selectiefacturen is in zicht. De nieuwe FlexService module Facturatie W&S genereert automatisch facturen op basis van een tijdschema.

Voor uitzenders en detacheerders die werken met FlexService, is de facturatie een onderdeel van de urenverwerking: urendeclaraties worden verwerkt tot loonslips, facturen, betaalopdrachten en journaalregels. Werving & selectiebureaus maken tot nu toe handmatig facturen aan. De nieuwe Premium module Facturatie W&S maakt het mogelijk de facturatie te automatiseren op basis van een tijdschema.

FlexService let op het facturatieschema

Wil je bijvoorbeeld 25% factureren bij de start van de kandidaat en 75% na de proeftijd, dan zorgt FlexService daar automatisch voor. De werving & selectie-adviseur kan zijn agenda vullen met interview-afspraken in plaats van facturatie-reminders. De financiële administratie controleert de hoogte van de fee en FlexService zorgt voor de juiste factuur op het juiste moment.

Hoe werkt het?
Als de match tot stand komt, kiest of maakt de adviseur het overeengekomen facturatieschema en vult het met gegevens als het jaarsalaris, de emolumenten, het percentage van de w&s-fee en de tijdstippen en de hoogtes van de verschillende termijnen. Natuurlijk controleert FlexService of de som van de termijnbedragen gelijk is aan het totaalbedrag. En dan ben je klaar. De module Facturatie let verder op het facturatieschema.

Altijd controle
Dit schema is – mits ingesteld – separaat te accorderen door het (backoffice-)management. Dit is analoog aan de wijze waarop FlexService het accorderen van bijvoorbeeld declaraties, contracten of kandidaten ondersteunt. Na akkoord krijgt een facturatieschema de status ‘Actief’. De module Facturatie van FlexService neemt voortaan de termijnen van actieve schema’s voor die week mee in de wekelijkse facturatieronde, zodat de w&s-facturen automatisch verschijnen tussen de uitzend- en detacheringsfacturen. Uiteraard is het altijd mogelijk een handmatige facturatierun uit te voeren waarin de module Facturatie alle termijnen van actieve schema’s voor die week factureert.

Het journaliseren en corrigeren van deze w&s-facturen verloopt in FlexService analoog aan het journaliseren en corrigeren van declaraties.

Meer weten?
Wilt u meer weten, stuur dan een mail aan office@flexservice.com of bel 035-6464400.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek