loading
views

Geen controle bij NBBU-leden

20 juni 2007

Een rare zet, zo noemt FNV Bondgenoten de beslissing van minister Donner van Sociale Zaken om vierhonderd uitzendbureaus van de NBBU uit te zonderen van recente handhavingafspraken in de uitzendbranche.

“We hebben onlangs met Donner afspraken gemaakt over controle op naleving van cao’s om buitenlandse werknemers te beschermen”, zegt Marcel Nuyten, bestuurder FNV Bondgenoten. “Vervolgens geeft hij vierhonderd uitzendbureaus een vrijbrief om diezelfde regels aan hun laars te lappen.”

Aan NBBU dispensatie verleend
FNV Bondgenoten maakte onlangs met de grootste werkgeversorganisatie in de uitzendbranche, de ABU, afspraken over de handhaving van de cao. Dit is onder meer van belang voor de controle op de gelijke beloning van buitenlandse uitzendkrachten. Minister Donner heeft die afspraken algemeen verbindend verklaard, maar de NBBU dispensatie verleend. Dat betekent dat voor alle uitzendbureaus in Nederland controle op handhaving geldt, behalve voor de vierhonderd bureaus die aangesloten zijn bij NBBU. Voor die bureaus is er geen controle op de handhaving van de cao mogelijk. De Arbeidsinspectie controleert alleen de – lagere – wettelijke niveaus. Ongelijke beloning van (buitenlandse) uitzendkrachten blijft dan dus mogelijk.

Bron: FNV, 20 juni 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek