loading
views

03 2007 – Ontslagrecht Nederland moet soepeler

Datum       Maart 2007
Titel   A Just Cause for Dismissal in the United States and the Netherlands
Auteur/Bron   E.G. van Arkel
Document   A Just Cause for Dismissal in the United States and the Netherlands.pdf
     
Samenvatting   Het proefschrift, ‘A Just Cause for Dismissal in the United States and the Netherlands, A study on the extent of protection against arbitrary dismissal for private-sector employees in the United States and the Netherlands’, laat zien dat in het Amerikaanse ontslagrecht een werkgever zonder reden een werknemer mag ontslaan, terwijl in het Nederlandse ontslagrecht de werkgever een redelijke grond voor ontslag moet hebben. In haar onderzoek constateert Van Arkel dat voor beide landen knelpunten rijzen bij het zoeken naar een nieuw evenwicht in het kader van de economische globalisering.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek