"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Stakingsmelding: Streekvervoer maandag 25 juni


Update: CNV Vakmensen: staking openbaar vervoer begint twee dagen later, vanaf 27 juni, lees meer

De leden van FNV Streekvervoer hebben besloten om vanaf maandagochtend 25 juni landelijk en voor onbepaalde tijd te gaan staken. Direct na de periode van herexamens in het middelbaar onderwijs zullen in heel Nederland nauwelijks tot geen streekbussen en regionale treinen rijden.

Twee verkenners doen sinds afgelopen week een poging om alsnog een oplossing dichterbij te brengen voor het hoog opgelopen conflict tussen werknemers en werkgevers in het streekvervoer, aldus de vakbond. Zij krijgen deze week de tijd om de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon.

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Bron: FNV Streekvervoer, 19 juni 2018

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.