"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan

De werkambassadeur van de provincie Noord-Holland en de TechniekRaad Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om 45-plussers aan een baan te helpen in de techniek.

Door het verzamelen van succesvolle voorbeelden van bedrijven die actief op zoek waren naar 45-plussers en deze te delen om zo andere bedrijven te inspireren, die nu nog focussen op een jonger deel van de arbeidsmarkt. De 45-plussers uit de voorbeelden werden omgeschoold en hebben succesvol gesolliciteerd op openstaande vacatures.

Gedeputeerde Tekin, Arbeidsmarkt: “45-plussers zijn ervaren, gemotiveerd en van grote waarde voor iedere organisatie. Door deze successen te delen hoop ik dat bedrijven geïnspireerd raken om deze gemotiveerde werkzoekenden uit te nodigen voor sollicitatiegesprekken. Het zijn allemaal toppers!”

Onder 45-plussers bevindt zich nog steeds een grote groep werkzoekenden. Terwijl er in de technische branches al langer sprake is van tekorten aan arbeidskrachten. De provincie Noord-Holland wil deze mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen. Meer bedrijven zouden baat kunnen hebben bij het invullen van hun vacatures met 45-plussers. Door deze succesvolle voorbeelden te verzamelen en te tonen hoopt de provincie de terughoudendheid bij bedrijven weg te nemen bij het aannemen van deze groep mensen.

Tijdens de UWV-inspiratiedag 2017, 16 november in de Amsterdam Arena, zullen deze goede voorbeelden voor het eerst worden verspreid. Naast deze posteractie spelen 45-plussers ook een belangrijke rol in ‘House of Skills’ en werkgelegenheidsproject Nieuw West Airport express. De provincie gelooft dat iedereen kan bijdragen om de tekorten op de arbeidsmarkt te verkleinen.

Arbeidsmarkt & Onderwijs
Regionale economische ontwikkeling is één van de kerntaken van de provincie. De arbeidsmarkt verandert continue, net als het onderwijs. De provincie Noord-Holland speelt in op deze veranderingen en neemt een actieve rol op zich in het stimuleren van dit soort samenwerking en netwerkvorming tussen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden.

Bron: Provincie Noord-Holland, 16 november 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.