"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jurriën Koops, ABU: ‘Uitzenders profiteren niet van doorgeslagen flex’

Werkgevers strooien met flexcontracten, maar dat wil nog niet zeggen dat de uitzendbranche daar profijt van heeft, zegt voorzitter Jurriën Koops van branchevereniging ABU donderdag in gesprek met Trouw.

Meer mensen hebben weer uitzicht op vaste banen volgens CBS, maar tegelijk laten de jaarcijfers van het CBS zien dat werkgevers nog steeds liever hun toevlucht nemen tot flexcontracten.

Koops verklaart: “Ook de uitzendbranche voelt de pijn van wat de vakbeweging de doorgeslagen flexibilisering noemt. Als er niet snel iets verandert aan de huidige gang van zaken, dan kunnen uitzendbureaus binnenkort niet langer doen waar ze voor bedoeld zijn: uitzendkrachten een duwtje geven richting een vaste baan.” Lees meer

“De afgelopen jaren zijn er aan de onderkant van de arbeidsmarkt allerlei onzekere contractvarianten bijgekomen,” zegt Koops. “Die raken de uitzendbranche. We zijn in een bizar en ongelijk speelveld terechtgekomen.”

Bron: Trouw, 16 november 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.