"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ManpowerGroup Q2 2017 omzetgroei 3%

ManpowerGroup zag een stijging van de omzet en de winst in het tweede kwartaal en het eerste halfjaar.

Door ManpowerGroup werden in de afgelopen periode vooral goede resultaten behaald in Italië (+20%), Frankrijk, Mexico en Polen. De nettowinst steeg op jaarbasis van $115,4 mln naar $117,0 mln bij een omzet van $5,2 mrd, ruim 3% meer dan een jaar geleden. Ook in Azië en het Midden-Oosten steeg de omzet.

VS en Europa; stijgende omzet, dalende winst en vice versa
In het tweede kwartaal van dit jaar zakte in Noord-Amerika de omzet (-7,4% in vaste valuta), terwijl de winstgevendheid in verhouding flink is gestegen (+11,4%).
In Noord-Europa gebeurde het omgekeerde: de omzet steeg (+2,3% in vaste valuta), terwijl de winstgevendheid flink daalde (-9%).

Met de divisie Right Management richt ManpowerGroups zich op bemiddeling van professionals. In dit segment is de omzet gedaald (-19,8% in vaste valuta), ook de winst liep terug (-41,4% in vaste valuta).

ManpowerGroup resultaten Q2 2017, fragment

CEO Jonas Pricing noemt de economische vooruitzichten in Europa goed. Hij verwacht verdere groei in het derde kwartaal. De dure dollar ten opzichte van andere valuta blijft wel drukken op de resultaten.

Bron: ManpowerGroup.com, 24 juli 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.