"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

AB Werkt en AB Brabant gefuseerd

AB Werkt en AB Brabant zijn per 13 juli gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam AB Werkt Zuid-Nederland.

Door de krachtenbundeling ontstaat een gezonde coöperatie die actief is in Limburg, Brabant en Zeeland. AB Werkt voorziet bedrijven in Zuid-Nederland van goed en gemotiveerd personeel. Daarnaast is de fusie-organisatie gespecialiseerd in bedrijfsverzorging, uitzenden en detachering. De nieuwe coöperatie telt 4.800 leden en heeft een omzet van 110 miljoen euro. AB Werkt heeft in totaal negen kantoren; de interne organisatie bestaat uit 125 mensen.

Sterkere coöperatie
Directeur Jack Janssen van de nieuwe organisatie AB Werkt Zuid-Nederland noemt de fusie een logische stap. ‘We kunnen synergievoordelen behalen door een aangesloten werkgebied en schaalgrootte. Dat zal leiden tot een sterkere coöperatie en geeft ons nog meer mogelijkheden om ons goed te profileren. De samenwerking biedt ons kansen om stappen te zetten op het gebied van de verdere professionalisering van onze dienstverlening en onze backoffice, zoals onze automatisering. Daar zullen onze leden en opdrachtgevers van profiteren. De nieuwe organisatie heeft daarnaast aantrekkelijk en goed werkgeverschap hoog op de agenda staan.’

Blijven ontwikkelen
Ankie Wijnen wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van AB Werkt. Wijnen vindt het belangrijk dat AB Werkt in de komende jaren een goede invulling blijft geven aan bedrijfsverzorging. ‘Dat is ook waar beide coöperaties ooit voor zijn opgericht. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we breder kwalitatief goed personeel blijven leveren tegen een redelijke prijs. De agrarische sector automatiseert steeds verder. Dat vraagt nieuwe competenties en vaardigheden van de medewerkers. Tegelijkertijd worden bedrijven groter, waardoor ze behoefte hebben aan een ander soort personeel. Op dit soort ontwikkelingen moeten we alert zijn, en zorgen dat personeel zich blijft ontwikkelen. De nieuwe fusie-organisatie AB Werkt biedt daarvoor kansen.’

Bron: AB Werkt en AB Brabant, 19 juli 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.