"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

NBBU geeft startsein nieuw project Duurzame Inzetbaarheid

De NBBU heeft het startsein gegeven voor een nieuw project Duurzame Inzetbaarheid. Het programma richt zich op de ontwikkeling van flexwerkers, door hun werkplezier en werkzekerheid te vergroten.

Als de flexmedewerker tevreden is, is de opdrachtgever dat doorgaans ook. Het project Duurzame Inzetbaarheid wordt gesteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en MKB-Nederland. De kick-off vond dinsdag plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, in aanwezigheid van andere brancheverenigingen die door de directeur van MKB-Nederland, Leendert-Jan Visser, eveneens het convenant kregen overhandigd.

Plezier en zekerheid
De afgelopen twee jaar liep er bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) eenzelfde project. Bij duurzame inzetbaarheid gaat het om het investeren in gezonde, flexibele en betrokken medewerkers. Hun werkplezier en werkzekerheid worden daarmee versterkt. Ze zijn, kortom, duurzaam inzetbaar. Zijzelf, hun werkgevers en de bedrijven die hen inlenen plukken daar de vruchten van.

40 bedrijven
Aan het vorige project namen 27 bedrijven deel. Nu is er ruimte voor 40 ondernemingen.

Persoonlijk contact
In het eerste project viel op dat met name kleinere ondernemingen het verbeteren van HR-processen en –methodes hoog op hun lijstjes hadden staan. Tevreden flexwerkers zijn van groot belang voor intermediairs. Als de flexmedewerker tevreden is, is de opdrachtgever dat doorgaans ook. Wat bovenal uit dit project naar boven komt, is het belang van goed contact met flexkrachten. In zware beroepen, bijvoorbeeld, kan zo al op de toekomst worden ingespeeld nog voor daar noodzaak toe is.

Bron: NBBU, 9 mei 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.