"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Werkgever verleidt starter op de arbeidsmarkt met flexibele werktijden

Bijna één op de zes werkgevers (15%) noemt flexibele werktijden als arbeidsvoorwaarde in haar vacatures gevolgd door reiskostenvergoeding en een bonusregeling.

Daarmee zijn flexibele werktijden de meest genoemde arbeidsvoorwaarde. Ondanks dat starters op hele andere manieren geprikkeld moeten worden om te solliciteren dan bijvoorbeeld medioren of senioren op de arbeidsmarkt, zijn er nauwelijks verschillen in het aanbod tussen starters en alle andere vacatures.

Meest genoemde arbeidsvoorwaarden voor starter
De arbeidsvoorwaarden waarmee de werkgever de sollicitant wil verleiden is voor de starter net iets anders dan alle ervaringsniveaus tezamen. Hierbij is opvallend dat de vacature voor een HBO-starter meer doelgroepgericht is geschreven en een gemiddelde score haalt van 28 punten, en die voor een VMBO-vacature 23 punten. Qua inhoud van het aanbod is het opmerkelijk dat de werkgever extra focus legt op flexibele werktijden voor de startende doelgroep. Tevens verleiden ze de jonge generatie op basis van prestatiebeloning en worden bonusregelingen en winstdelingen expliciet vaker benoemd in een vacaturetekst dan dat werkgevers dit doen voor de oudere generatie.

ARTRA

Verantwoording
De analyse is uitgevoerd door Jobdigger en Intelligence Group met behulp van de VacatureVerbeteraar.

Bron: ARTRA, 26 april 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.