loading
views

YoungCapital haalt 27.252 euro op voor Jeugdsportfonds

YoungCapital heeft € 27.252 euro ingezameld voor het Jeugdsportfonds.

Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt tijdens Mud Masters 2017, waar YoungCapital samen met duizend medewerkers, klanten en kandidaten de modder in dook. Van de sponsoropbrengst kunnen 108 kinderen een jaar lang sporten.

Bij ruim 150.000 kinderen in Nederland is thuis geen geld voor sport. Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital: “Sporten is niet alleen gezond, maar helpt kinderen ook later een goede start op de arbeidsmarkt te maken. Omdat wij vinden dat ieder kind moet kunnen sporten, hebben we ons tijdens Mud Masters met z’n allen in het zweet gewerkt voor de nieuwe generatie.”

‘Maar liefst 108 kinderen kunnen nu een jaar lang sporten’
De afgelopen weken heeft YoungCapital aan honderden klanten en kandidaten gevraagd of zij samen de modderbaan willen bestormen voor het goede doel. Daarna was het aan de deelnemers om zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen. Het eindbedrag van € 27.252 euro werd afgelopen zondag voor de start bekendgemaakt en is overhandigd aan het Jeugdsportfonds. Régine Quarles van Ufford van het Jeugdsportfonds: “Ik ben heel blij met deze opbrengst. Van dit bedrag kunnen ruim 108 kinderen een jaar lang een sport naar keuze doen. Of ze nu gaan voetballen, turnen of basketballen.”

Fit aan de start
De gemiddelde leeftijd van de medewerkers van YoungCapital ligt bij 27 jaar. “Sport en gezondheid vinden we bij YoungCapital erg belangrijk”, vertelt Hugo de Koning. “Niet alleen van onze eigen mensen, maar van de hele nieuwe generatie!” Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, konden daarom alle deelnemers van Mud Masters op de website van YoungCapital een speciaal trainingsprogramma volgen van Vondelgym, de sportschool van Arie Boomsma.

Bron: YoungCapital, 24 april 2017

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek