"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

‘Temp to perm’ – zes maanden uitzendkracht, daarna in dienst

De aangetrokken economie zorgt niet alleen voor meer vacatures. Werkgevers en werknemers kiezen ook voor andere contractvormen. Naast tijdelijk of vast wordt vaker gekozen voor een tussenvorm: ‘temp-to-perm’.

Arbeidsbemiddelaar Walters People signaleert dit in de recent verschenen Salary Survey 2017.

Tijdens de economische crisis zijn weinig starters ingestroomd, daardoor is er nu veel vraag naar naar hbo- en wo-kandidaten die in de beginfase van hun carrière zitten. Organisaties zijn nog steeds voorzichtig met het in dienst nemen van mensen, en werken onverminderd met een flexibele laag in hun personeelsbestand.

Zes maanden uitzenden, daarna in dienst bij werkgever
Temp-to-perm (tijdelijk naar vast) is een flexibel arbeidscontract waarbij de kandidaat eerst zes maanden via de uitzendorganisatie werkt en daarna officieel in dienst treedt bij de werkgever. Vooral in sectoren waar de schaarste aan kandidaten toeneemt, kunnen werkgevers hiermee op een veilige manier de vereiste snelheid maken in hun recruitmentproces.

Bron: Walters People, 12 april 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.