"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Gemeente Amsterdam biedt 5 langdurige uitzendkrachten vast contract

Uitzendkrachten die tot twaalf jaar bijna aan één stuk voor de gemeente werkten, werden geconfronteerd met een aaneenschakeling van tijdelijke contracten. Vijf schrijnende gevallen hebben vorige week een vast contract gekregen.

Dat meldt Het Parool dinsdag.

Vakbond FNV viert de vijf contracten als een overwinning, maar dit is nog maar het begin, volgens vakbondsbestuurder Jethro Warbroek. “Bij de gemeente Amsterdam zijn minstens honderd vergelijkbare gevallen die we óók schrijnend kunnen noemen.”

De gemeente zegt dat decentralisering en diversiteit aan regelgeving een van de oorzaken was van de langdurige onzekerheid voor uitzendkrachten. “Nu pas begrijpen we de omvang van het probleem.” “De bedoeling is dat structureel werk in vaste dienst wordt gedaan,” aldus de gemeente.

Uitzendkrachten die één jaar voor de gemeente werken, mogen nu solliciteren op functies binnen de gemeente voordat die vacatures extern worden uitgezet.

Bron: Parool, 21 februari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.