"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad wil immigratiestrategie voor tekorten arbeidsmarkt NL

“Ik pleit voor een pro-actieve immigratiestrategie om mensen te vinden voor technische beroepen,” zei Randstad-topman Jacques van den Broek dinsdag in gesprek met NOS.

Bij technische beroepen ontstaan al flinke tekorten. “We hebben heel hard vakkrachten uit het buitenland nodig, anders gaat het de economische groei in de weg zitten.”

80.000 arbeidskrachten nodig binnen 2 jaar
Volgens Van den Broek gaat het per jaar om zo’n 80.000 arbeidskrachten. “We weten waar ze zitten. Ze komen van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit India maar ook uit Zuid-Europa. Werkgevers willen het liefst mensen van dichtbij, maar dat wordt over 1 of 2 jaar steeds moeilijker.”

UWV: tekort vakkrachten houdt nog jaren aan
Ook het UWV constateert vanochtend dat werkgevers steeds moeilijker vacatures kunnen vervullen. Vooral in de techniek, ict, zorg, bouw en het onderwijs zijn er tekorten. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderhoudsmonteurs, loodgieters en programmeurs, maar ook om metselaars en timmermannen. Lees meer

Het UWV verwacht dat de tekorten de komende jaren aanhouden.

Bron: NOS en UWV, 14 februari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.