"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Julius Kousbroek: schaf fiscale voordelen ZZP’ers af

Julius Kousbroek, directeur WePayPeople,  zegt in De Telegraaf dat alle fiscale voordelen voor zzp’ers moeten per direct worden afgeschaft.

Kousbroek maakt zich sterk voor een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt. Hij stelt dat het zzp-schap te aantrekkelijk is gemaakt door  fiscale voordelen, zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de mkb-winstvrijstelling.

Profiteurs
Ook verwerpt hij de de kritiek die payrollorganisaties krijgen in discussies rondom de Wet DBA. “Payrollers en bemiddelaars worden op een hoop gegooid en weggezet als profiteurs, terwijl wij niet eens aan tafel hebben gezeten bij de totstandkoming van de wet DBA”, aldus de WePayPeople directeur.

Payroll
Kousbroek benadrukt dat payroll een legitieme vorm van uitzenden is, mede dankzij aantoonbare bijdragen aan het sociale stelsel. Hij wijst naar cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waaruit blijkt dat over het jaar 2014 ruim 314.000 zzp’ers in ons land geen inkomstenbelasting hebben betaald.

Bron: WePayPeople, 19 januari 2016,  Telegraaf, 19 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.