"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ADP rapport: zingeving in werk essentieel, sleutelrol technologie

Werknemers overal ter wereld verwachten vrijheid, kennis, stabiliteit, zelfmanagement en zingeving in hun baan. Technologie speelt daarbij een sleutelrol.

Deze trends identificeert HR-bedrijf ADP in Evolution of Work, een onderzoek naar werktrends dat ADP Research Institute heeft uitgevoerd onder 2000 mensen in 13 landen.

Sleutelrol technologie
Technologie stuwt de bovengenoemde trends omdat het werknemers in staat stelt vanaf iedere locatie hun werk te doen. Tegelijkertijd wordt automatisering als bedreiging gezien voor mensen die herhalend werk doen. Voor HR-afdelingen ligt de uitdaging in het in dienst nemen van internationale werknemers en het werkelijk verbonden houden van teams op afstand.

Aandacht voor zingeving
Een aanbeveling uit het rapport: neem de zorgen van werknemers over hun baanzekerheid serieus en biedt ze mogelijkheden om zinvol werk te doen. Werkgevers moeten hun werknemers in toenemende mate vrijheid en ruimte voor samenwerking bieden om succesvol te kunnen blijven, stelt ADP.

Bron: ADP, 10 januari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.