"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

True Legends koppelt bedrijven aan IT-talent

True-Legends

Recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) uit Amsterdam heeft True Legends opgericht. Een zusteronderneming die zich uitsluitend richt op detachering van IT-talent.

De perfecte match
True Legends  wil de kloof overbruggen tussen de schaarste aan jonge, talentvolle IT’ers en de toenemende vraag naar dat talent vanuit het bedrijfsleven. Dat dit hard nodig is, bleek eind vorig jaar tijdens het IT Masters Debat, onder andere georganiseerd door BTN, waar Nick Lenten, CTO van Coolblue, liet weten dat een aanzienlijk deel van zijn developers uit het buitenland komt. “In Nederland kunnen we ze niet vinden,” zei Lenten.

Academy
True Legends  is een apart bedrijf met vakspecialisten en een talentpool van duizenden IT-professionals uit de talentpool van BTN. Het bedrijf krijgt een eigen Academy waar IT-professionals gecertificeerd worden opgeleid. “Het opleidingsproces wordt volledig naar de wens van de opdrachtgever vormgegeven,” aldus Willem Bosch, Managing Director van True Legends.

True Legends start met een aantal launching customers en verwacht volgend jaar al 75 ‘matches’ te hebben gemaakt tussen bedrijven en hoogopgeleid IT-talent.

Bron: BusinessTalentNetwork, 16 november 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.