"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Ondernemer legt verantwoordelijkheid ontwikkeling medewerker bij zichzelf

Een ruime meerderheid (75%) van de Nederlandse MKB’ers vindt dat de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van medewerkers bij henzelf ligt.

Daarnaast ziet 53 procent dit als het belangrijkste speerpunt van het personeelsbeleid. Deze gegevens komen uit de jaarlijkse MKB marktmonitor van Unique, in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 2.142 MKB’ers. Zaken als (online) trainingen en investeringen in vitaliteit van de medewerker zijn belangrijke onderdelen bij het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling.

Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique: “Ik ben te spreken over deze cijfers. Het is goed om te zien dat veel ondernemers de urgentie van personeelsontwikkeling inzien. Door hier continu in te investeren, blijft personeel geprikkeld en gemotiveerd. Hiermee worden duurzaam inzetbare medewerkers gecreëerd, die van levensbelang zijn voor iedere organisatie. Daarnaast vallen organisaties met een sterke of originele focus op persoonlijke ontwikkeling extra op. In een tijd waarin de arbeidsmarkt aantrekt, is dit een van de meest essentiële zaken om talenten aan te trekken.”

Bron: Unique.nl, 12 augustus 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.