"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Een op drie ZZP modelovereenkomsten afgekeurd

De Belastingdienst loopt fors achter met behandeling en goedkeuring van ingediende ZZP-modelovereenkomsten.

Van de 2400 behandelde overeenkomsten zijn 750 afgekeurd en 800 (een derde van het totaal) ingetrokken. De Belastingdienst heeft 200 ingediende modelovereenkomsten goedgekeurd. De overige 650 zitten nog in de procedure, terwijl 1100 aanvragen nog in de wachtrij staan voor behandeling. Lees meer

Staatssecretaris Wiebes heeft onlangs een overzicht naar de Tweede Kamer gestuurd.

In een Kamerbrief beantwoordt hij vragen van de Kamerleden Ziengs en De Vries (beiden VVD) over verwarring bij zzp’ers. Worden zij wel serieus genomen? Hun kansen op werk zijn sterk afgenomen door gebrek aan duidelijkheid.

Op de vraag waarom er geen nieuwe modelovereenkomsten op de site van de Belastingdienst worden gepubliceerd en of de Belastingdienst voldoende coöperatief is, antwoordt de Staatssecretaris dat de Belastingdienst wel degelijk meedenkt.

“De Belastingdienst is met tientallen brancheorganisaties, opdrachtgevers en opdrachtnemers in gesprek over de Wet DBA”, zo schrijft de Staatssecretaris tot besluit.

Bron: Kamerbrief Ministerie van Financiën, 5 juli 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.