"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Assistants werken op hbo-niveau maar salaris blijft nog achter

Assistants werken op hbo-niveau maar salaris blijft nog achter

Dat blijkt uit een grootschalig Europees onderzoek van Secretary Plus waaraan 6.532 assistants hebben deelgenomen.

In de afgelopen jaren is keer op keer duidelijk geworden dat het vak van assistant zich aan het verdiepen en verbreden was en is.

Steeds meer assistants opereren op hbo werk- en denkniveau en het vak ontwikkelt zich steeds meer naar een onmisbare functie met eigen projecten en verantwoordelijkheden. Er wordt vandaag de dag steeds meer verwacht van assistants.

> Meer informatie ‘Mind the Gap’, Salaris en Functieonderzoek

  • 73% van de assistants heeft in het afgelopen jaar promotie gemaakt en/of meer taken en bevoegdheden gekregen.
  • Veruit de meeste assistants werken op hbo-niveau. 48% heeft een afgeronde hbo- of universitaire opleiding.
  • 19% van de assistants geeft leiding aan 1 tot 5 medewerkers.
  • 1 op de 6 assistants heeft budgetverantwoordelijkheid.

Marion van Happen, Algemeen Directeur Secretary Plus Nederland: “De combinatie van functie-inhoud, verantwoordelijkheden, persoonlijke ontwikkeling, beloning en doorgroeimogelijkheden zijn nog altijd niet in verhouding.”

Verschillen in sectoren en provincies
Assistants in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht verdienen relatief het meest. Wie bovendien in de informatica, overheid of bankensector werkt, heeft de meeste kans op promotie en verdient gemiddeld meer dan collega’s in andere sectoren.

Een personal assistant verdient meer dan een vakgenoot in een gespecialiseerde supportfunctie. Datzelfde geldt voor assistants met een contract voor onbepaalde tijd. Zij verdienen 9 procent meer dan collega’s die werken met een contract voor bepaalde tijd.

Bron: Secretary Plus, 14 juni 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.