"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

IT-recruitment – Oost-Europese developers in teams verhogen werkethos

Waar het Nederlandse team van IT’ers wordt uitgebreid met developers uit Oost-Europa, ontstaat een hoger werkethos.

Naast het feit dat er uiteraard met meer ontwikkelaars meer werk verzet kan worden, is dit een van de meest genoemde positieve effecten van een samengesteld team. Dit stelt Huxley IT, recruitmentbureau voor IT-specialisten, dat onderzocht hoe samengestelde teams functioneren. Vanwege het tekort aan developers in Nederland wordt steeds vaker naar het potentieel buiten de landsgrenzen gekeken. Nederlandse scrumteams met developers uit Oost-Europa zijn op dit moment sterk in opkomst.

Onderzoek ‘Digitaal vakmanschap’
Joël Bennett, manager van de IT-divisie bij Huxley: “Het tekort aan Nederlandse developers wordt steeds nijpender. Uit het onderzoek ‘Digitaal vakmanschap’ blijkt dat 38 procent van IT-vacatures een vraag naar ontwikkelaars betreft. De invulling van deze vacatures is superbelangrijk, aangezien development sterk samenhangt met innovatie en de Nederlandse economie. Goede experts uit het buitenland zijn dan ook meer dan welkom. Om te zorgen dat een samengesteld team topprestaties neerzet, is een goede teamdynamiek cruciaal. Dit gaat verder dan alleen de technische afstemming. Minstens zo belangrijk is een prettige werkomgeving. Pas als iemand werk doet dat hij leuk vindt in een omgeving waar hij ‘happy’ is, komt iemand echt tot z’n recht.”

Bron: Huxley, 4 mei 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.