"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

‘Politiek Den Haag heeft afstand tot arbeidsmarkt’

‘Politiek Den Haag heeft zélf een grote afstand tot de arbeidsmarkt en dat heb ik Klijnsma tijdens haar werkbezoek aan ITS laatst ook gezegd!’

Dat zegt ondernemer Hans Hogeveen, directeur-eigenaar van ITS in Apeldoorn. Met zijn bedrijf maakt hij huishoudelijke verpakkingen. Hij heeft al vele jaren moeite om goede en gemotiveerde medewerkers te vinden. Hij is verontwaardigd over de vele lasten waarmee werkgevers worden opgezadeld en heeft dit kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken). Hogeveen is een maatschappelijk betrokken ondernemer, maar de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte, de ontslagvergoeding en de Participatiewet zijn hem een doorn in het oog. De maatregelen sluiten niet aan bij de praktijk op de werkvloer.

De staatssecretaris heeft inmiddels een aantal beleidsambtenaren naar Apeldoorn gestuurd om Hogeveens grieven aan te horen. De lijst is lang en de ondernemer staat naar eigen zeggen bepaald niet alleen.

Bron: FD, 6 april 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.