"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Tweede Kamer Hoorzitting WWZ

Tweede Kamer Hoorzitting WWZ, Wet werk en zekerheid

Op woensdag 2 maart heeft de Tweede Kamer een ronde tafel/ hoorzitting gehouden over de Wet werk en zekerheid, waaronder de nieuwe ontslagwet.

Deelnemers vanuit de Tweede Kamer:
M.L. (Mei Li) Vos, P.E. (Pieter) Heerma, C.J. Schouten, P. Ulenbelt, R.A. Vermeij, L.G.J. Voortman, S.P.R.A. van Weyenberg, B. van ‘t Wout

Agendapunten tijdens de hoorzitting:
– Ontslag en transitievergoeding
– Ketenbepaling/flexwerk
– WW en aanvullingen CAO’s

Zie Agenda en sprekers

De ontslagwet heeft steeds minder fans, constateert NRC, naar aanleiding van deze zitting.
Experts arbeidsrecht zeiden tegen de Tweede Kamerleden dat de arbeidsmarkt er minder soepel van wordt: kantonrechters wijzen ontslagaanvragen veel vaker af, waardoor ondernemers minder zin hebben om medewerkers in vaste dienst te nemen. Vooral kleinere ondernemers zien de wet als een probleem. Lees meer

De Amsterdamse hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp liet een tegengeluid horen. “Het oude ontslagrecht deugde óók niet,” zei hij.
Opvallend was het verhaal van Tuincentrum Osdorp in Amsterdam, met 94 vaste medewerkers en 15 met een los contract. “Het is belangrijk voor mensen om zekerheid te hebben. Wij willen vaste medewerkers die vragen kunnen beantwoorden van klanten.”

Bron: Hoorzitting TK, 2 maart 2016, zie ook NRC

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.