"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ZZP’ers tegen wet DBA via Petitie.nl

| Wetsvoorstel DBA |


Een groep zzp’ers is een online petitie gestart om te protesteren tegen de nieuwe modelcontracten, die worden ingevoerd als onderdeel van de Wet DBA.

Ze vinden dat zelfstandige ondernemers onnodig veel papierwerk wordt opgelegd en het probleem van schijnzelfstandigheid niet oplost. In de eerste twee dagen tekenden al ruim 16.000 mensen de petitie. Inmiddels staat de teller op 22.525.

ZZP-protest tegen modelovereenkomsten DBA

De bedoeling van de petitie is de Minister van Financiën te verzoeken het plan DBA te herzien en de voorwaarden aan een overeenkomst aanzienlijk te vereenvoudigen. Verder dienen alle ZZP’ers beter te worden geïnformeerd door de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën over de nieuwe wet. Niet enkel via een bericht op de eigen website of andere media, maar in een persoonlijk bericht. Voor alle branches waarin ZZP-ers actief zijn, dient een voorbeeldovereenkomst beschikbaar te zijn, vinden de initiatiefnemers.

De petitie loopt tot 2 april; de ondertekeningen worden dan aangeboden aan Staatssecretaris Wiebes.

Bron: Petitie.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.