"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Meer jongeren hebben werk

Jongeren hebben vaker een baan dan een jaar geleden. In juni 2015 waren er 63 duizend mensen van 15 tot 25 jaar meer aan het werk dan een jaar eerder.

In totaal stond het aantal werkende jongeren vorige maand op 1,3 miljoen. Over de afgelopen drie maanden nam het aantal werkende jongeren met gemiddeld 2 duizend per maand toe. Dat meldt het CBS.

Vooral deeltijdbanen
In een jaar tijd is de arbeidsparticipatie onder jongeren met 3 procentpunt toegenomen. In juni had 61,3 procent van de jongeren betaald werk tegen 58,3 procent in dezelfde maand vorig jaar. Jongeren vonden vooral deeltijdbanen tot twaalf uur per week.

De arbeidsparticipatie onder jongeren van 15 tot 25 jaar die geen onderwijs meer volgen daalde in tien jaar tijd van 76,7 procent in het eerste kwartaal van 2005 naar 76,0 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Vooral het aandeel niet-onderwijsvolgende jongeren dat voltijd (35 uur of meer per week) werkt is afgenomen, zowel onder mannen als vrouwen.

CBS: arbeidsduur werkende jongeren Q1 2015

Bron: CBS, 20 juli 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.