"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Kamervragen over StiPP Pensioenfonds

Opnieuw zijn er Kamervragen gesteld over de verplichte aansluiting bij het Pensioenfonds StiPP.

Vorig jaar heeft staatssecretaris Klijnsma ook vragen beantwoord over StiPP van kamerlid Omtzigt omtrent de verplichte aansluiting bij dit pensioenfonds. Lees meer

Vragen over definitie uitzendwerkgever
De nieuwe Ontslagregeling is zeer recent voor het kamerlid Omtzigt (CDA) en het kamerlid Van Weyenberg (D66) aanleiding geweest vragen te stellen aan staatssecretaris Klijnsma. Lees meer

In de Ontslagregeling staat een andere definitie van uitzendwerkgever dan die het pensioenfonds hanteert.
De leden vragen zich af of de allocatiefunctie, het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, voorwaarde is voor het zijn van uitzendwerkgever. In de Ontslagregeling staat dit duidelijk vermeld.

StiPP vindt echter dat de allocatiefunctie geen onderdeel uitmaakt van de definitie van uitzendwerkgever. Als de allocatiefunctie een vereiste is voor het zijn van uitzendwerkgever, dan heeft dit allerlei consequenties voor de aansluitplicht van StiPP. De vragen van de leden richten zich ook op deze consequenties. De leden vragen de regering duidelijkheid over dit onderwerp te verschaffen, gezien de vele procedures die hierover lopen. Zodra de antwoorden beschikbaar zijn, zullen we daarover berichten op flexnieuws.nl.

Bron: Tweede Kamer, 5 juni 2015 en FlexNieuws

Zie ook Erica Wits ‘Nieuwe ontslagregels en StiPP’

Zie eerdere Kamervragen daterend uit 2011/2012. 

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.