"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Trends in nieuw onderzoek naar VMS-systemen

Er is een nieuw vergelijkend onderzoek verschenen naar Vendor Management Systemen op de Nederlandse en de Belgische markt.

ZiPconomy heeft een interview gepubliceerd met de auteurs en onderzoekers Mark Bassie en Marleen Deleu over de trends en ontwikkelingen die zij zien. Lees meer >

Highligts uit het interview
De markt voor VMS-systemen is enorm in ontwikkeling.
Er zijn veel aanbieders, ze bieden voor elk wat wils. Er is een trend naar total talent management, waarbij naar het contract maar ook naar het talent wordt gekeken. Een aantal VMS-aanbieders ondersteunt dit. Total talent management vereist echter wel dat Inkoop en HR heel goed samenwerken bij de inhuur.
Leveranciers bieden hun systemen vaker internationaal aan.
Meerdere VMS-systemen zijn al via een tablet of smartphone te bedienen.

Sommige VMS-systemen kunnen omgaan met een State of Work (SOW). Bij een SOW-opdracht wordt niet per uur, maar per gehele opdracht gefactureerd. In de VS zijn SOW’s enorm in opkomst.

In Nederland zijn veel meer VMS-aanbieders actief dan in België, in aansluiting op de markt. Nederlandse aanbieders hebben hun aanbod aan functionaliteiten vaak verder doorontwikkeld.

Bron: ZiPconomy 9 april 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.