loading
views

Social media nuttig voor employer branding

Social media nuttig voor employer branding

Social media vooral gebruikt om informatie over werkgevers in te winnen, niet om een baan te vinden.

Traditionele methodes zoals job boards en recruitmentorganisaties zijn nog steeds de populairste middelen die Nederlandse werkzoekenden inzetten wanneer zij zoeken naar een nieuwe baan. Slechts 9% noemt social media als het belangrijkste kanaal, en 15% heeft weleens een baan gevonden via social media.

Dit verschilt sterk met de manier waarop kandidaten informatie inwinnen over potentiële werkgevers: 73% geeft aan dat ze social media gebruiken om meer te weten te komen over een organisatie waar ze een vacature hebben gezien.

Tot die conclusies komt een onderzoek onder 654 professionals, uitgevoerd door gespecialiseerde uitzendorganisatie Walters People.

Social media vooral inzetten voor employer branding
Hoewel deze bevindingen impliceren dat werkgevers zich het beste tot de traditionele kanalen kunnen wenden om nieuwe werknemers te vinden, vormen sociale netwerken toch een belangrijk instrument in het recruitmentproces.

Kandidaten gebruiken social media veel om informatie in te winnen over de bedrijfscultuur en strategie van een bedrijf. “Dit maakt de netwerken vooral geschikt om je employer brand te communiceren en de beste kandidaten enthousiast te maken over je organisatie,” aldus Walters People.

Belang van social media voor kandidaten
Werkzoekenden zijn zich bewust van de mogelijkheid dat werkgevers onderzoek doen naar hun social mediaprofielen als onderdeel van een selectieprocedure. 84% van de respondenten houdt er rekening mee dat werkgevers kunnen meekijken op hun profielen, en 74% heeft hier ook geen problemen mee.

Zaken en privé liever gescheiden
De resultaten maken echter ook duidelijk dat kandidaten zaken en privé liever gescheiden houden op social media. Waar de meeste professionals op een zakelijk netwerk als LinkedIn wel connectie met collega’s maken, doet slechts 23% dit ook op meer persoonlijke netwerken zoals Facebook.

Bron: Walters People, 24 november 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek