loading
views

Participatieovereenkomst beste idee studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen

Participatieovereenkomst beste idee studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen

Vanmiddag werd de winnaar van de studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen bekend. De eerste prijs ging naar de inzending ‘De inclusieve arbeidsmarkt’ van Zuyd Hogeschool.

De wedstrijd is een initiatief van brancheorganisatie NBBU voor bemiddelings- en uitzendbureaus, in samenwerking met Nyenrode.

Het idee van het winnende team is de arbeidsovereenkomst te vervangen door een participatieovereenkomst. SER-voorzitter Mariëtte Hamer reikte de prijs van 5.000 euro vanmiddag uit aan de gelukkige studenten tijdens het jubileumcongres ‘Klaar voor de Arbeidsmarkt van Morgen’ van de NBBU in Amersfoort.

Winnende studenten zijn Monique Noten, Huub Bruls en Jos Heijnen. Zij zijn deeltijdstudent aan Zuyd Hogeschool en werkzaam als verpleegkundige, bij de politie en in het onderwijs.

In de finale pitchten op 18 september vijf studententeams hun idee bij de SER in Den Haag voor een deskundige jury. Juryvoorzitter Leo Witvliet, hoogleraar Interim Management Nyenrode Business Universiteit: “De jury was verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen en had geen gemakkelijke taak een winnaar te kiezen.”

Witvliet licht de keuze van de jury toe: “Het voorstel van de winnaars heeft de meeste elementen in zich die de verschillende aspecten van de arbeidsmarkt raken, die tot nadenken stemmen en tot innovatie kunnen leiden. Het uitgangspunt van dit voorstel is dat iedereen die kan werken ook deelneemt aan de arbeidsmarkt. Dat sprak de juryleden zeer aan.”

De winnaars van de tweede prijs werden beloond met een geldbedrag van 2.500 euro. Janine Goedmakers, Patricia Knipa en Claudia Moonen van Zuyd Hogeschool stellen met hun voorstel ‘Goed werkgeverschap’ voor de cao te vervangen door meer individuele ‘social deals’. De jury: “Dit voorstel zit goed in elkaar en is zeker bruikbaar, het is alleen iets minder innovatief. We werden aangenaam getroffen door de focus op samenwerken, verantwoordelijkheid en netwerken.”

Het genomineerde team van de Leidse Hogeschool met Dave van Poelgeest, Kimberley Aarts en Sven Hogervorst werd derde en ontving hiervoor 1.500 euro. De juryvoorzitter: “Voor ons was de presentatie van dit team ‘Patent op Talent’ in de finale doorslaggevend. Volgens dit voorstel is talent een voorspelbare en daarmee financiële waarde op de toekomstige arbeidsmarkt. De bemiddelaar wordt ‘talent agent’ zoals dat nu al bij artiesten en sporters gebeurt. De jury noemt dit voorstel en de presentatie “betrokken, warm en met vertrouwen in de toekomst.”

Ook de twee genomineerde teams die niet in de prijzen vielen presenteerden volgens de jury waardevolle voorstellen die zeker aanknopingspunten bieden. Het team ‘De verantwoordelijke werknemer’ van Jop Theunissen, Sander Wist en Celina Thewessen werd door de jury geprezen om de aandacht voor eigen initiatief van de werknemer, gelijkwaardigheid en het belang van opleiding. Het team ‘Intermediair van de toekomst’ van Edona Gashi, Paul Kuhne en Leroy Dijkstra wees op de toenemende rol van de intermediair als spin in het web. De jury herkende in dit voorstel het belang van vitaliteit en verbondenheid van de partijen op de arbeidsmarkt.

Bron: NBBU, Arbeidsmarkt van Morgen, 20 november 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek