loading
views

Bovib en NBBU gaan samen

Bovib en NBBU gaan samen

Deze week werd bekend dat 18 inhuurintermediairs zich hebben ingezet voor de oprichting van een eigen branche-organisatie, de Bovib, met Rob de Laat (Staffing MS) als voorzitter. Inmiddels is bekend dat alle 18 leden van deze organisatie willen toetreden tot de NBBU.

Het gaat om:
Fastflex, Brainnet, IT Staffing Nederland, Staffing Management Services, Compliance Factory, B-street, TCP Management, Between, Jenrick, Source, Bergler ICT, Driessen HRM, Het Flexhuis, Harvey Nash, MK Partners, de Poel Nederland, OneStopSourcing, Hays.

Met andere woorden, de Bovib is geen afzonderlijke organisatie (meer), maar is onderdeel van de NBBU geworden. De onderhandelingen over de toetreding waren al twee maanden gaande.

Bart-Jeroen Croll (voorzitter NBBU) en Rob de Laat (Staffing MS) lichten het toe.

NBBU 20 jaar

Croll: “Vanuit het bureau van de NBBU hadden wij al regelmatig contact met een aantal mensen uit deze groep van 18 inhuurspecialisten. Zij zijn deels al lid van de NBBU met een gescheiden bedrijfsonderdeel onder dezelfde eigenaar, dat zich richt op uitzenden of payroll. Hun vraagstukken waren dus al bij ons bekend. De Bovib-leden zochten expertise en ingang in Den Haag, die wij kunnen bieden.

We zijn zeer blij met de toetreding. Er is tussen deze 18 inhuurspecialisten en de NBBU een groot wederzijds belang. Het marktaandeel van de NBBU wordt hierdoor flink vergroot en de specialistische kennis van deze groep is zeer welkom.

De toetreding past bij de richting waarin de NBBU zich als koepelorganisatie voor de flexbranche ontwikkelt. Naast uitzenden en payroll, richten wij ons steeds meer op brede flex. Bemiddeling van zzp’ers, freelancers en niche-inzet van flexkrachten hoort daarbij.

30% van de NBBU-leden houdt zich al bezig met bemiddeling van zzp’ers. Dat marktaandeel wordt flink vergroot door de toetreding van deze nieuwe gespecialiseerde leden.”

Rob de Laat: “De NBBU kan haar invloed aanwenden in het lobby traject in Den Haag en wij kunnen gebruik maken van de faciliteiten en de helpdesk van het bureau van de NBBU.”

De 18 inhuurintermediairs zijn al geruime tijd met elkaar in gesprek. Door de toetreding van deze 18 nieuwe leden krijgt de NBBU een kickstart in de behartiging van de belangen van partijen die zzp’ers bemiddelen en zich bezig houden met inhuurvraagstukken.”

Bart-Jeroen Croll: “Van alle onderwerpen waar wij ons op beraden is verbetering rond de BGL (Beschikking Geen Loonheffing) op dit moment het belangrijkst en meest urgente aandachtspunt. Werk gevend Nederland is verontwaardigd over dit wetsvoorstel, waarbij de opdrachtgever/inlener mee verantwoordelijk wordt voor de afdracht van loonheffing. Daar gaan wij over in gesprek met Den Haag.”

Gaat de NBBU de gedragscode die de Bovib op haar site had gezet 1 op 1 overnemen?
Croll: “Nee, we komen gezamenlijk tot een nieuwe gedragscode en zullen dan uiteraard gebruik maken van de verzamelde kennis van deze groep nieuwe leden. Verder gaan we werken aan certificering voor inhuur-intermediairs.”

Waarom toetreding tot de NBBU en niet de ABU?
Rob de Laat: “De ondernemersmentaliteit binnen de NBBU gaf de doorslag. De leden voelen zich gehoord en herkend. Daarbij had de NBBU al een duidelijke keuze gemaakt voor de vertegenwoordiging van brede flex.”

Tijdens het NBBU jubileum congres dat vandaag wordt gehouden in Amersfoort zal de ontwikkeling verder worden toegelicht.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek