loading
views

Covebo samenwerking Education Works opleiding uitzendkrachten

Covebo samenwerking Education Works opleiding uitzendkrachten

Internationaal arbeidsbemiddelaar Covebo heeft een overeenkomst gesloten met Education Works voor het opleiden van haar uitzendkrachten.

Doel van de samenwerking is om de uitzendkracht van Covebo op professionele wijze op te leiden.

Dit sluit aan bij de visie van Covebo op het ontwikkelen van uitzendkrachten. “Wij vinden het van belang dat onze uitzendkrachten zich kunnen ontwikkelen en hierdoor meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Bovendien willen we graag bij onze klanten mensen leveren met iets extra’s”, aldus Martijn van den Dungen, financieel directeur bij Covebo.

Covebo wil meer structuur aanbrengen als het gaat om het opleiden van haar uitzendkrachten en heeft hiervoor Education Works, al jarenlang specialist in het opleiden van arbeidsmigranten, benaderd. “Wij vervullen bij Covebo twee rollen. We coördineren de opleidingen en verzorgen een deel van die opleidingen zelf” aldus Gerlof Roubos van Education Works. “Bij elke opleidingsvraag gaan we kijken hoe die het beste ingevuld kan worden. En is de vraag heel specifiek en is er geen oplossing in de markt voorhanden, dan gaan we de opleiding in samenwerking met Covebo ontwikkelen”.

Door de samenwerking met Education Works wordt de organisatie van Covebo ontlast. “Voor deze samenwerking waren wij zelf erg druk met het zoeken naar goede opleiders en het afstemmen van de diverse opleidingen. Nu kunnen wij deze gehele coördinatie overdragen aan Education Works” aldus Martijn van den Dungen. “Hierdoor blijft meer tijd over voor onze core business en dat is het uitzenden en detacheren van uitzendkrachten. Het gebeurt regelmatig dat er een uitzendkracht snel een VCA diploma moet hebben en in plaats van zelf te zoeken, bellen we nu Education Works die het allemaal snel en goed voor ons organiseert”.

“Of het nu gaat om het testen van lassers, het leren van de Nederlandse taal of een specifieke opleiding voor de offshore, we regelen het”, aldus Anneke Miedema van Education Works.

Bron: Covebo en Education Works, 14 november 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek