loading
views

YoungCapital investeert in internetbedrijf Stuvia

YoungCapital investeert in internetbedrijf Stuvia

De oprichters van YoungCapital, bekend van StudentenWerk, doen een tweede investeringsronde in de online studiemarktplaats Stuvia.

Aanleiding voor de extra investering is de invoering van het leenstelsel in 2015. Een eerdere investering van YoungCapital in 2011 maakte een snelle groei van deze onderneming mogelijk.
YoungCapital
Studenten die in 2015 aan een nieuwe studie beginnen, hebben vanaf september geen recht meer op studiefinanciering. Het gevolg is dat studenten op alternatieve manieren geld moeten verdienen. De online markt voor het delen van studiemateriaal zal hierdoor harder gaan groeien. Hugo de Koning, DGA van YoungCapital: “Studenten willen snel afstuderen en kunnen daarbij alle hulp goed gebruiken. Door de samenwerking met Stuvia bieden wij onze studenten een extra manier om geld te verdienen.” De investering wordt gedaan vanuit het YoungCapital Fund, een investeringsmaatschappij die start-ups met een technology-based businessmodel ondersteunt met kennis en kapitaal.

Doorontwikkeling en internationalisering
Stuvia zal de investering van YoungCapital voor verschillende doeleinden in gaan zetten. Medeoprichter van Stuvia, Martijn Scheen: “We gebruiken deze investering in de eerste plaats voor de doorontwikkeling van ons platform. Wij willen studenten nog betere tools geven voor het delen en verkopen van hun studiemateriaal. Daarnaast zal de investering worden gebruikt om Stuvia in te zetten op vijfentwintig universiteiten in Europa. De deelnemende universiteiten bevinden zich in Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en Spanje.” Toekomstplannen zijn er volgens Scheen nog genoeg: “Studenten wisselen tegenwoordig alles online met elkaar uit. Het is uiteindelijk ons doel om het onderwijs internationaal te verbeteren, maar dan wel op een manier die past bij de tijd waarin wij leven.”

Stuvia
Stuvia is een online marktplaats voor het kopen en verkopen van studiemateriaal. Het gaat om materiaal dat door studenten zelf is geschreven, zoals samenvattingen, collegedictaten en aantekeningen. Stuvia werd begin 2011 opgericht door Martijn Scheen en Jaap van Nes. Inmiddels heeft Stuvia meer dan 200.000 actieve gebruikers, dagelijks komen daar bijna 500 leden per dag bij. Wekelijks wordt er ongeveer 10.000 euro aan cash aan studenten uitgekeerd.

Bron: YoungCapital, 11 november 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek