loading
views
0 reacties
Marieke de Wildt

Doe waar je goed in bent, en onderneem!

Marieke de Wildt werkt als consultant bij ARTRA. Zij heeft haar roots in de payrollbranche liggen en houdt zich binnen ARTRA met name bezig met productontwikkeling, opleidingstrajecten en de (kostenbesparende) backoffice scan voor de flexbranche. X

Doe waar je goed in bent, en onderneem!
Nog circa 2 maanden en het nieuwe jaar gaat alweer van start: het is dan alweer 2015! We kijken binnen de branche terug op hectische jaren waarin we met elkaar in een rollercoaster hebben gezeten. Een aantal keren opwaarts gegaan, maar ook flink over de kop en stijlrecht naar beneden. Is het over? Wij denken het niet. 2015 wordt een jaar waarin ondernemend Nederland wederom een hoop te wachten staat. Onze klanten zijn over het algemeen positief en zien (gelukkig) meer groei bij hun klanten. De economie ontwikkelt zich positief en ook de cijfers in de flexbranche laten deze groei zien. Zowel de NBBU als de ABU melden dat het aantal omzeturen stijgt.

Worden de duimschroeven aangedraaid?
Zoals aangegeven wordt 2015 een pittig jaar. Een jaar waarin de Werkkostenregeling op 1 januari definitief van kracht gaat, de inlenersbeloning zijn intrede doet, net als de wet Werk en Zekerheid en ingrijpende wijzingen in diverse CAO’s. Daarnaast vinden er uitgebreidere controles vanuit de SNA plaats en worden er meer bedrijven beboet.

Drukdrukdruk
Ondernemend Nederland krijgt het maar druk met al deze zaken! We spreken regelmatig ondernemers die drukker zijn met het interne geregel, dan de commerciële activiteiten. De Wet- en regelgeving wordt als lastiger ervaren en flexbedrijven ‘zuchten’ onder deze lastendruk. Maar is het lastendruk en moet je hier als ondernemer onder ‘lijden’? Wij denken van niet!

Focus!
Er zijn volop manieren om als bedrijf te doen waar je goed in bent en jezelf te onderscheiden van je concullega’s. De bedrijven die wij spreken én zien groeien – harder dan anderen in dezelfde branche – zijn de ondernemers en bedrijven die durven te ondernemen én durven los te laten! Zij doen waar ze goed in zijn, en besteden uit waar ze geen kennis van hebben. Ze zijn nieuwsgierig en niet bang buiten kaders te denken. Zij huren professionals in of besteden activiteiten uit die niet tot hun core business behoren.

Dit maakt het verschil tussen een ondernemer of organisatie die vastloopt in de wet en regelgeving, boetes ontvangt, en daardoor nauwelijks groeit, en de ondernemer die zich bij zijn leest houdt, weet te focussen en waar nodig advies vraagt.

Het verschil tussen gemiddeld en succesvol!
Wat ons betreft begint alles bij goed werkgeverschap en het aantrekken en binnenhouden van goede werknemers. Luister naar ze, en geef ze de ruimte om te groeien. Bied ze ondersteuning én geef ze de kennis en vaardigheden die nodig zijn om verder te komen.

En voor jou als ondernemer? Doe waar je goed in bent! Focus op je bedrijf en besteed uit waar je minder goed in bent. En wil je het dan toch allemaal zelf doen? Vergroot dan je kennis via trainingen, zodat je goed bent voorbereid.

Wij wensen je veel succes toe. Op naar een succesvol 2015!

Marieke de Wildt – ARTRA

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek