loading
views

FastFlex: opleiding zp’ers belangrijk voor netwerken

FastFlex: opleiding zp’ers belangrijk voor netwerken

Ruim 80 procent van de zelfstandige professionals (zp’ers) ziet het volgen van een opleiding met andere professionals als belangrijke gelegenheid om te netwerken.

Bijna 90 procent van de zp’ers zegt een deel van zijn of haar tijd te reserveren voor een cursus of opleiding. Dit blijkt uit onderzoek van FastFlex, sourcing partner op het gebied van resource management, onder ruim 1000 zp’ers. Daarnaast geeft het merendeel van de zp’ers aan zich te willen ontwikkelen door samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere professionals.

Sharing economy, kennis en opdrachten delen
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: “Investeren in eigen ontwikkeling is cruciaal om je als zelfstandige professional te onderscheiden. Het is interessant om te zien dat zp’ers met een opleiding of cursus niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerk versterken.” Huismans verwacht dat er steeds meer naar een vorm van ‘sharing economy’ toegewerkt gaat worden. Professionals delen dan niet alleen kennis, maar ook netwerken, opdrachten en kansen met elkaar. Zo zullen steeds meer zp’ers hun netwerk in gaan zetten om andere professionals aan opdrachten te helpen en elkaar daarvoor onderling belonen. Een goede zaak volgens Huismans: “Een goed netwerk is echt een cruciale basis voor een zp’er en ik ben blij dat zij hier steeds bewuster aan bouwen.”

Whitepaper zelfsturende netwerken zp’ers
Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex in samenwerking met ABN AMRO de whitepaper ‘Op naar zelfsturende netwerken van zp’ers?’

Bron: FastFlex, 19 augustus 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek