loading
views

NVUB zet transitiepool open

NVUB zet transitiepool open

De Nederlandse Vereniging voor Uitzend- en Bemiddelingsbedrijven (NVUB) zet vanaf 31 juli de door haar ontwikkelde transitiepool open, zodat betrokkenen in de branche hun propositie kunnen versterken.

Aanleiding is een recente uitspraak van de reclame code commissie, waarbij is geoordeeld dat payrolling niet alle juridische risico’s wegneemt voor werkgevers.

Persbericht NVUB:
“De reclame code commissie stelt dat er in veel gevallen een arbeidsverhouding tussen ‘werknemer en werkgever’ is ontstaan en niet tussen ‘werknemer en payroll’. Volgens rechterlijke uitspraken speelt mee dat payrollers geen vraag & aanbod bijeenbrengen (allocatiefunctie), maar simpelweg door opdrachtgevers geworden en aangebrachte medewerkers verlonen.

Transitiepool
Om in deze situatie verandering te brengen, kunnen bedrijven op www.transitiepool.nl in een besloten systeem kandidaten, waarvoor tijdelijk geen werk is bij elkaar aanbieden. Voor payrollers is dit de kans om een allocatiefunctie toe te voegen aan hun diensten, waardoor de juridische risico’s voor werkgevers verminderen.

Op verzoek van de werkgevers maken kandidaten hun profiel aan op www.de-inschrijving.nl, waardoor er een kwalitatief goed CV in de database aanwezig is. Het zoeken naar kandidaten en het plaatsen van vacatures is voor werkgevers gratis. Detachering-, uitzendbedrijven en payrollers betalen voor deze dienst.

De transitiepool wordt ook opengesteld voor mensen die thans geen werk hebben en weer aan de slag willen. Via www.de-inschrijving.nl kunnen deze mensen zich aanmelden en hun CV aanmaken en verrijken middels bewezen analyses.

De NVUB is een kleine werkgeversorganisatie die gelooft in de verandering van baan naar werkzekerheid. De NVUB heeft in dat kader de ContinuFlex cao ontwikkeld. Onderdeel van deze cao was een transitiepool. Hoewel de ContinuFlex cao niet bruikbaar is op dit moment wegens het ontbreken van dispensatie leek het de NVUB verstandig de transitiepool toch beschikbaar te stellen.”

Bron: NVUB, 1 augustus 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek